Veelgestelde vragen

Hier vind je alle veelgestelde vragen over henna en het laten plaatsen van henna.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op via het formulier onderaan de pagina.

Wat is henna?

Henna is afkomstig van de plant Lawsonia Inermis en komt vooral voor in India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De bladeren van de plant worden gemalen waardoor een poeder ontstaat. Dit wordt gemengd met suiker, essentiële olie, water waardoor een pasta onstaat waarmee designs kunnen worden gemaakt. Door de jaren heen wordt henna vooral gebruikt bij rituelen, bruiloften en vieringen.

Is henna veilig?

Ja in principe is natuurlijke henna veilig. Toch kun je overgevoelig zijn voor de natuurlijke bestanddelen van henna pasta, bijvoorbeeld bij een G6PD deficiëntie of allergie. Mijn zelfgemaakte henna pasta bestaat uit: hennapoeder, suiker, essentiële olie (lavendel) en water. Bij kinderen is het advies om henna te plaatsen v.a. 7 jaar.

Heb je allergieën of een gevoelige huid? Geef dit dan aan mij door, dan kan er kosteloos een patch test worden gedaan om te kijken of je niet reageert op de henna pasta. Bij de patch test plaats ik een klein beetje henna pasta op de binnenkant van de pols. Laat dit minimaal twee uren intrekken en wacht daarna 7 dagen af of er geen reactie ontstaat.

Graag wil ik je hier waarschuwen voor zwarte henna. Helaas wordt dit nogal eens gebruikt. Dit is een chemische henna die vaak hoge concentraties PPD bevat (wat ook in haarverf zit). Dit kan schadelijk zijn en vervelende brandwonden veroorzaken. Mijn advies is als je ergens anders henna laat plaatsen altijd te vragen naar de ingrediënten of een patch test te laten doen.

Hoe wordt henna geplaatst en hoe lang duurt het?

De henna versiering, ook wel henna tattoo genoemd wordt aangebracht met behulp van een applicator (cone of spuit). Het plaatsen van henna doet geen pijn, het kan wat kriebelen of koud aanvoelen. Hoe lang het duurt is afhankelijk van de plek en de grootte van het design. Ook moet er rekening gehouden worden met de droogtijd van de henna. Wanneer de henna volledig droog is kan het afgeplakt worden met behulp van een fixatiepleister of suikerwater.

Hoe maak ik een afspraak?

Je kunt je afspraak in mijn studio (cammingastraat 65 te Franeker – Friesland) direct boeken via deze link. Voor grotere opdrachten zoals bruidshenna, een henna party of henna op een evenement kan ik op locatie komen. Neem daarvoor contact met mij op via het formulier onder aan de pagina of via de WhatsApp knop links in beeld. Ik reken een kilometervergoeding van €0,30 p/km. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Hoe bereid ik me voor op een henna afspraak?

Om je henna versiering zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen zijn de volgende punten belangrijk:

  • Heb je een evenement waarvoor je henna wilt? Boek dan je afspraak 2 – 3 dagen van tevoren dan is je henna op zijn mooist.
  • Wil je een strak design? Verwijder dan de haren van de plek waar je de henna wilt 1 dag van tevoren.
  • Scrub je huid 2 / 3 dagen voorafgaand aan je afspraak.
  • Gebruik geen olie / lotions voor je afspraak.
  • Voor henna op de voeten draag je het liefst los zittende schoenen of sandalen.
  • Plan een relax dagje in voor jezelf zodat de henna 8 – 12 uur kan blijven zitten en droog blijft. Ga niet sporten of activiteiten doen waarbij je kan gaan zweten.
Wat kost een henna versiering?

De tarieven voor henna versieringen kun je vinden op deze pagina. Wil je exact weten wat de kosten zijn van een design voor je een afspraak maakt? Stuur mij dan een foto van je design via WhatsApp of info@beccahenna.nl dan kan ik een prijs- en tijdsindicatie geven.

Hoe verzorg ik mijn henna versiering?

Nadat de henna is aangebracht, is het belangrijk de henna pasta zo lang mogelijk op de huid te laten zitten. Minimaal 2 uur maar het liefst 8 – 12 uur. De pasta kan daarna verwijderd worden met behulp van bijvoorbeeld een pinpas, verwijder de pasta nooit met water! De henna versiering dient gedurende 24 – 48 uur droog gehouden te worden om het beste kleurresultaat te verkrijgen. Water zorgt er voor dat de kleur van de henna versiering minder donker wordt. De henna versiering is eerst oranje van kleur en verandert in 24 – 48 uur naar donker bruin afhankelijk van nazorg en plaats. Vet je henna regelmatig in met natuurlijke olie om deze te blijven verzorgen.

Hoe lang blijft de henna versiering zitten?

Hoe lang de henna versiering blijft zitten is afhankelijk van veel factoren. Zoals de voorzorg, nazorg, plaats, samenstelling van je huid, plaats van de versiering en wat je doet. Je kunt je versiering langer behouden als je deze regelmatig insmeert met natuurlijke olie, water en wrijving zoveel mogelijk vermijd. De henna versiering kan dan tot een week of langer blijven zitten. Ik kan door de vele factoren geen garanties geven over hoe de henna kleurt of hoe lang deze blijft zitten.

Becca Henna - Contact

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier of via de WhatsApp knop links in beeld.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Becca Henna
Hey Rebecca hier 🙋‍♀️,
Hoe kan ik je helpen?